درباره ما

نهایت افتخار ماست که خدمت رسان شما باشیم

بایگانی

نويسندگان

پيوندها

شبکه های اجتماعی

تصاوير برگزيده

دانستنیهای مفید فرش(اتاق زیگموند فروید)

اتاق زیگموند فروید

حتما بخوانید

برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید

اتاق زیگموند فروید


تصویر بالا، اتاق روانكاوي زيگموند فرويد ( عصب‌شناس اتريشي و پايه‌گذار رشته روان‌كاوي است ) و تخت او است كه همچنان به همان صورت  نگهداري مي شود و هرآنچه مي بينيد؛  دستباف هاي عشايري ايران است:  آن كه روي ديوار است قفقازي، روي كاناپه فرش قشقايي و روي زمين فرش هريس است.

دانستنیهای مفید فرش(نحوه تشخیص فرش های ماشینی از قالی)

نحوه تشخیص فرش های ماشینی از قالی

 

برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید

 

با وجود آنکه به نظر می رسد برخی از فرش های ماشینی که با طرح های زیبا و مناسب بافته شده اند با توجه به ارزانی قیمت آنها از قالی های دست بافت نامرغوب بهتر هستند. ولی با وجود این هیچ گاه فرش ماشینی را با قالی در هر کیفیتی که باشد نمی توان مقایسه کرد. 
فرش ماشینی را بعد از مدتی استفاده مانند موکت مستعمل میتوان به دور انداخت در حالی که قالی حتی نوع نامرغوب آن در مرور زمان زیباتر و با ارزش تر خواهد شد. برای آن دسته از افرادی که قادر به تشخیص فرش های ماشینی از قالی نیستند به اختصار به چند مورد اختلاف آن ها اشاره می کنیم.
۱- در صورتی که فرش های ماشینی را از قسمت پشت آن مورد مطالعه قرار دهیم ملاحظه میکنیم که تار و پود فرش به صورت بسیار مرتب و منسجم و یکپارچه شبکه بندی شده اند و هم چنین حالت زبری خاصی را به هنگام دست کشیدن بر روی این قسمت احساس می نمائیم.
۲- در فرش های ماشینی اشکال طرح نسبت به محورهای فرش کاملا متقارن هستند. و این حالتی است که فقط در قالی های بسیار ظریف و دقیق دست بافت دیده می شود.
۳- برخلاف قالی که نقشه آن در پشت و روی آن یکسان به نظر می رسد در فرش های ماشینی به خصوص انواع نامرغوب آن جزئیات طرح در پشت فرش به طور کامل واضح نبوده و مات به نظر می رسد. ریشه های قالی ها در حقیقت همان امتداد تارها هستند در صورتی که در بسیاری از فرش های ماشینی ریشه ها بصورت جداگانه بافته شده و به فرش متصل شده اند و یا اینکه فرش بدون ریشه می باشد. به علاوه شیرازه فرش ماشینی مانند ابعاد فرش، بسیار منظم و یکنواخت است که به آسانی از شیرازه قالی قابل تشخیص می باشد.
۴- هرگاه فرش ماشینی را از قسمت روی آن و امتداد عرض فرش تا کنیم پرزها در محل تا شده به صورت ردیف های افقی کاملا منظم ( مانند الیاف بُرس ها ) در کنار یکدیگر ظاهر میشوند و فاصله ایجاد شده در این ردیف ها به شکل دهلیزهای کاملا مستقیمی به نظر می رسد و این کیفیتی است که در میان قالی ها به طور معمول دیده نمی شود و سرانجام عامل مهم دیگر در تشخیص فرش های ماشینی در پوک بودن و حالت اسفنجی پرزهای آن و کم وزن بودن نسبی آن نسبت به قالی و هم چنین عدم قابلیت تا شدن آسان آن در جهت های طولی و عرضی است به همین دلیل است که فرش های ماشینی را اغلب لوله می کنند.
 
برگرفته از کتاب فرش ایران / محمد جواد نصیری

دانستنیهای مفید فرش(اگر قصد خريد فرش را داريد)

اگر قصد خريد فرش را داريد، بخوانيد:

۷ نکته درباره ايمني و سلامتي فرش

۳ نکته درباره ارگونومي فرش
 
۴ نکته درباره سلامت روان و فرش
 
 
برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید
 
 

اگر قصد خريد فرش را داريد، بخوانيد


باستان‌شناسان و متخصصان اعتقاد دارند تاريخچه بافت و توليد فرش در ايران به دوران صفويه برمي‌گردد. پژوهشگران معتقدند که قرن ۱۶ و ۱۷، آغاز شکوفايي هنر فرشبافي در ايران بوده است. جنس نخ بيشتر فرش‌هاي قديمي ايراني از پشم بوده اما محققان چند نمونه خيلي قديمي از فرش کاشان را کشف کرده‌اند که با نخ ابريشم بافته شده است. بد نيست بدانيد حدود يک‌سوم فرش‌هاي دستباف کل دنيا در ايران بافته مي‌شود و ۳۰ درصد از بازار صادرات فرش دستباف در دنيا، در دست کشور ماست. با اين مقدمه حتما متوجه موضوع اين گزارش شده‌ايد؛ بله، فرش! اگر مي‌خواهيد فرش بخريد يا تصميم داريد فرشتان را عوض کنيد، بهتر است قبل از اين کار نکته‌هايي را که براي خريد يک فرش خوب لازم است، بدانيد.
 
۷ نکته درباره ايمني و سلامتي فرش
معمولا جنس نخ فرش‌هاي دستباف، ابريشم و پشم و جنس نخ فرش‌هاي ماشيني، پولي‌پروپيلن و نايلون است بنابراين مي‌توان گفت فرش‌هاي ماشيني به راحتي روي سنگ و سراميک سر مي‌خورند اما فرش‌هاي دستباف نه! به همين دليل اگر در خانه‌تان، سالمند يا کودک داريد، بهتر است فکر خريد فرش ماشيني را از سر بيرون کنيد چون در غير اين صورت امکان سر خوردن اين گروه افراد روي فرش و شکستگي احتمالي دست و پايشان وجود دارد.
در بافت فرش ماشيني از الياف مصنوعي استفاده مي‌شود بنابراين ممکن است در شما يا ساير اعضاي خانواده‌تان حساسيت ايجاد کند. براي جلوگيري از اين مشکل به سراغ فرش‌هاي دستباف برويد.
فرش‌هاي تزئيني و فانتزي با پرز بسيار بلند که به تازگي وارد بازار شده‌اند، مي‌توانند به سادگي گرد و غبار را داخل خود جمع کنند. به همين خاطر اگر سابقه آسم و آلرژي داريد بهتر است اين فرش‌ها را نخريد يا حداقل آنها را در اتاق خوابتان پهن نکنيد. 
اگر بودجه کافي براي خريد فرش دستباف نداريد، بهتر است براي جلوگيري از سر خوردن‌ فرش ماشيني روي سنگ و سراميک، زير آن سُربس بچسبانيد. 
بد نيست براي اطمينان بيشتر از سر نخوردن فرش روي سنگ و سراميک، قسمتي از آن را زير پايه‌‌هاي مبل يا کاناپه قرار دهيد اما حواستان باشد که هيچ‌وقت پايه‌هاي تخت را روي فرش نگذاريد چون تخت سنگين است و خيلي زود باعث از بين رفتن فرشتان مي‌شود. مي‌توانيد با انتخاب قاليچه‌هايي کوچک براي اتاق خوابتان، از مشکل قرار گرفتن فرش زير پايه‌هاي تخت، خلاص شويد. 
هرچه ميزان تراکم فرش‌هاي ماشيني بيشتر باشد، تعداد گره‌هاي آن بيشتر و در نتيجه فرش محکم‌تر است. گرد و خاک و آلودگي چنين فرش‌هايي درون تار و پود كمتر جمع مي‌شود و براي افراد مبتلا به آلرژي که نمي‌توانند فرش دستباف بخرند، انتخاب بهتري هستند.
فرش‌هاي ماشيني به خصوص آنهايي که درصد نايلون بالايي دارند، به راحتي مو، آلودگي و خرده‌ريز‌هاي ديگر را در خود جمع مي‌کنند اما فرش‌هاي دستباف مو و آشغال را به خود نمي‌‌گيرند و باعث آلودگي خانه‌تان نمي‌شوند.
 
۳ نکته درباره ارگونومي فرش
الياف مصنوعي به کار رفته در فرش‌هاي ماشيني باعث خشک و خراشيده شدن پوست کف پا مي‌شوند. ضمن اينکه پوست حساس نوزادان نوپا و آنهايي که چهار دست و پا راه مي‌روند، در اثر تماس با الياف مصنوعي اين فرش‌ها، خشک و حتي ترک‌ترک مي‌شود. بهتر است در صورت امكان فرش دستباف بخريد و اگر هم نمي‌توانيد، با دمپايي طبي روي فرش‌هاي ماشيني راه برويد تا پوست پايتان آسيب نبيند. در جاهايي از خانه که کودکتان رفت‌وآمد دارد، پارچه‌هاي نرم و نخي روي فرشتان بيندازيد.
پشم و ابريشم به کار رفته در فرش‌هاي دستباف باعث نرمي، ظرافت و لطافت اين نوع فرش‌ها مي‌شوند بنابراين اگر روي فرش دستباف بخوابيد به هيچ وجه دچار گردن درد يا کمردرد نمي‌شويد در صورتي که ماهيت خشک فرش‌هاي ماشيني باعث مي‌شود پس از ساعاتي خوابيدن روي آنها، احساس کمردرد يا حتي گردن‌درد بکنيد. 
پشم و ابريشم طبيعي که براي بافت فرش‌هاي دستباف استفاده مي‌شوند، خاصيت دفع گرما در تابستان و دفع سرما در زمستان دارند. كساني كه فرش دستباف دارند، مي‌دانند در تابستان كه روي فرششان راه مي‌روند،‌ خنکي و در زمستان گرماي پشم و ابريشم را احساس مي‌كنند ولي فرش‌هاي ماشيني اين ويژگي را ندارند.
 
۴ نکته درباره سلامت روان و فرش
اگر خانه‌تان کوچک است، بهتر است فرشي با رنگ روشن و طرح خلوت انتخاب کنيد تا حجم بيشتري به فضاي داخلي منزلتان بدهيد. استفاده از فرش‌هاي تيره و شلوغ، باعث گرفتگي فضا و ناآرامي محيط خانه مي‌شود. 
فرش‌هايي با طيف رنگي آبي، سبز، صورتي و ليمويي مي‌توانند بهترين گزينه براي اتاق خواب شما باشند و هنگام خواب برايتان آرامش فراهم کنند.
آشپزخانه محل مناسبي براي فرش‌هاي لوکس و دستباف نيست، براي اينکه بعد از هر بار پاشيدن روغن يا ريختن غذا روي فرشتان عصبي نشويد، براي آشپزخانه‌تان قاليچه‌‌هايي کوچک انتخاب کنيد تا شست‌وشو و نظافت آنها راحت باشد.
براي خانه‌هاي جنوبي و خانه‌هايي که نورگير کمي دارند هم بايد از فرش‌هايي با رنگ روشن و طرح خلوت استفاده کرد تا انعکاس نور روشن فرش باعث بهتر شدن روحيه و جلوگيري از ابتلاي شما به افسردگي در فضاي تاريک و دلگير خانه شود.
 
 

دانستنیهای مفید فرش(نکته هایی مهم در نگهداری فرش دستباف)

نکته هایی مهم در نگهداری فرش دستباف

 

برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید

 

بیشترین آسیب دید‌گی‌های فرش دستباف بر اساس تجربیات مشاهده شده مربوط به ساییدگی، پوسیدگی، بیدخوردگی و تداخل رنگ است.

_ فرش دستباف را روی سطح هموار مانند سنگ، سرامیک، موزائیک، و پارکت پهن شود، این سطح باید صاف، خشک و عاری از گرد و خاک باشد.

_ نباید فرش دستباف بر روی سطح گچی، خاکی یا آهکی گسترده شود، این مواد به علت قلیایی بودن باعث تجزیه پشم و ابریشم خواهند شد. هر چند فرش دستباف به اندازه کافی سنگین بوده و این امر جابجایی آن را محدود کند، ولی در طول زمان ممکن است که در یک جهت حرکت کند، در این صورت برای جلوگیری از حرکت فرش می‌توان از ترمز فرش که به صورت قطعه‌ای از لاستیک خاص است که در زیر فرش قرار می‌گیرد از حرکت آن جلوگیری کرد.

_ از قرار دادن اشیای سنگین و دارای پایه‌های باریک مانند مبلمان بر روی فرش دستباف خودداری کنید، این امر باعث فشرده شدن فرش دستباف شده و در طولانی مدت ممکن است که اثر آن از بین نرود. در صورتیکه به اجبار باید این کار انجام شود بهتر است با قراردادن زیر مبلی(چوبی یا پلاستیکی) زیر پایه مبل نیروی وارده را پخش کرده تا آسیب کمتری ایجاد کند و حداقل ماهی یکبار محل پایه مبل را تغییر داده شود.

_ راه رفتن مداوم بر روی قسمت خاصی از فرش باعث ساییدگی فرش در آن محل خواهد شد که برای جلوگیری از این اتفاق می بایست حداقل هر شش ماه یک بار بسته به میزان تردد فرش را سر و ته کرده تا پرزهای فرش امکان یابند که به حالت اولیه بر گشته و مقاومت بیشتری داشته باشند.

_ ریشه‌های فرش در صورتی که تردد زیادی روی آنها صورت گیرد، ممکن است آسیب ببینند، بهتر است در این صورت ریشه‌ها را با پارچه پنبه‌ای لفافه دوزی شود.

_ از قراردادن گلدان‌یا درختچه بر روی فرش و یا کنار آن خودداری شود، چراکه اغلب پوسیدگی فرش ناشی از آب اضافی‌های گلدان است.

_ نباید از مواد سفید کننده برای شستشوی فرش یا ریشه آن استفاده شود، چرا که این مواد باعث پوسیدگی زود هنگام فرش خواهد شد.

_ از قراردادن فرش دستباف در زیر نور مستقیم خورشید مثلا کنار پنجره خودداری شود، در صورت لزوم می توان از رو فرشی برای محافظت فرش استفاده کرد و بهتر است که هر دو تا سه ماه یکبار برای جلوگیری از دو رنگی فرش آن را سروته کرد.

_ نظافت فرش از نظر گرد و خاک و آشغال کنترل شده و در صورت لزوم با استفاده از جاروبرقی ساده(بدون برس) آن را جارو کنید. توجه کنید هر قد فرش کمتر جارو شود، عمر آن بیشتر خواهد بود بنابراین فقط در مواقع لزوم این کار انجام شود.

_ با استفاده از جاروی برقی برس دار و یا جاروی دستی، سطح فرش را جارو بزنید، دقت شود در صورت استفاده از جاروی برقی برس دار از استفاده آن در قسمت ریشه ها خودداری شود، چراکه ممکن است ریشه درون برس جارو گیر کرده و باعث صدمه دیدن ریشه‌ها شود. آخرین مرحله جاروکشی در جهت خواب فرش باشد تا پرزهای فرش مرتب شده و نقوش وضوح خود را بدست آورند.

_ هر دو یا سه سال، فرش خود را کنترل و در صورت نیاز آن را بشویید. دقت شود هر قدر میزان شستشوی فرش کمتر باشد عمر فرش بیشتر خواهد شد و بنابراین فقط در مواقع لزوم فرش را بشویید، در صورت تمایل می توانید با استفاده از شامپوی مخصوص فرش البته با نام‌های معتبر و دارای پروانه ساخت استفاده کنید.

_ بهتر است برای شستشوی خانگی از جاروهای برقی مخصوص که دارای قدرت کشندگی مواد خشک و مرطوب است استفاده کنید تا رطوبت درون فرش باقی نماند، پس از شستن فرش لازم است که حداقل به مدت دو ساعت پنجره‌ها باز گذاشته شود تا فرش کاملا خشک شود.

_ اگر سطح فرش در اثر آلودگی هوا سیاه و کثیف شده بجای شستشوی کامل می توان مقدار کمی شامپو فرش را در یک ظرف آب ریخته با دست خوب به هم زده تا کف کند.

_ همچنین با استفاده از کیسه برنج از جنس pp سفید فقط کف روی ظرف را برداشته و با آن سطح فرش را از سمت بالا به طرف پایین (در جهت خواب فرش) چند بار روشویی شود.

_ باید با استفاده از پارچه سفید مرطوب (در جهت خواب فرش) ماده شوینده از سطح فرش پاک شود همچنین باید مراقب بود آب و مواد شوینده به مغز فرش نفوذ نکند و حتما کامل خشک شود./خراسان نیوز


صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 7 صفحه بعد