نويسندگان
پيوندها
دانستنیهای مفید فرش(طبقه بندي فرش ها)
برای کسب اطلاعات در مورد طبقه بندي فرش ها
طبقه بندي فرش ها
طبقه بندي فرش ها
لطفا به ادامه مطالب بروید ..
دانستنیهای مفید فرش(تاريخچه فرشبافي)
تاريخچه فرشبافي
برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطف
تاريخچه فرشبافي
برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید
تاريخچه فرشبافي
ا به ادامه مطالب بروید...
دانستنیهای مفید فرش(واژگان فرش)
واژگان فرش چیست ؟
برای اطلاع از تعریف و توضیحات به ادامه
واژگان فرش
مطلب مراجعه فرمایید ..
دانستنیهای مفید فرش(فرش دستباف و انواع آن را میشناسید)
فرش دستباف و انواع آن را میشناسید
برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید
فرش دستباف و انواع آن
دانستنیهای مفید فرش(بزرگ ترین فرش موجود در جهان)
بزرگ ترین فرش موجود در جهان
برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید
بزرگ ترین فرش موجود در جهان




دانستنیهای مفید فرش(اتاق زیگموند فروید)
اتاق زیگموند فروید
حتما بخوانید
برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید
اتاق زیگموند فروید

دانستنیهای مفید فرش(نحوه تشخیص فرش های ماشینی از قالی)
نحوه تشخیص فرش های ماشینی از قالی
برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید
دانستنیهای مفید فرش(اگر قصد خريد فرش را داريد)
اگر قصد خريد فرش را داريد، بخوانيد:
۷ نکته درباره ايمني و سلامتي فرش
اگر قصد خريد فرش را داريد، بخوانيد



دانستنیهای مفید فرش(نکته هایی مهم در نگهداری فرش دستباف)
نکته هایی مهم در نگهداری فرش دستباف
برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید
بیشترین آسیب دیدگیهای فرش دستباف بر اساس تجربیات مشاهده شده مربوط به ساییدگی، پوسیدگی، بیدخوردگی و تداخل رنگ است.
_ فرش دستباف را روی سطح هموار مانند سنگ، سرامیک، موزائیک، و پارکت پهن شود، این سطح باید صاف، خشک و عاری از گرد و خاک باشد.
_ نباید فرش دستباف بر روی سطح گچی، خاکی یا آهکی گسترده شود، این مواد به علت قلیایی بودن باعث تجزیه پشم و ابریشم خواهند شد. هر چند فرش دستباف به اندازه کافی سنگین بوده و این امر جابجایی آن را محدود کند، ولی در طول زمان ممکن است که در یک جهت حرکت کند، در این صورت برای جلوگیری از حرکت فرش میتوان از ترمز فرش که به صورت قطعهای از لاستیک خاص است که در زیر فرش قرار میگیرد از حرکت آن جلوگیری کرد.
_ از قرار دادن اشیای سنگین و دارای پایههای باریک مانند مبلمان بر روی فرش دستباف خودداری کنید، این امر باعث فشرده شدن فرش دستباف شده و در طولانی مدت ممکن است که اثر آن از بین نرود. در صورتیکه به اجبار باید این کار انجام شود بهتر است با قراردادن زیر مبلی(چوبی یا پلاستیکی) زیر پایه مبل نیروی وارده را پخش کرده تا آسیب کمتری ایجاد کند و حداقل ماهی یکبار محل پایه مبل را تغییر داده شود.
_ راه رفتن مداوم بر روی قسمت خاصی از فرش باعث ساییدگی فرش در آن محل خواهد شد که برای جلوگیری از این اتفاق می بایست حداقل هر شش ماه یک بار بسته به میزان تردد فرش را سر و ته کرده تا پرزهای فرش امکان یابند که به حالت اولیه بر گشته و مقاومت بیشتری داشته باشند.
_ ریشههای فرش در صورتی که تردد زیادی روی آنها صورت گیرد، ممکن است آسیب ببینند، بهتر است در این صورت ریشهها را با پارچه پنبهای لفافه دوزی شود.
_ از قراردادن گلدانیا درختچه بر روی فرش و یا کنار آن خودداری شود، چراکه اغلب پوسیدگی فرش ناشی از آب اضافیهای گلدان است.
_ نباید از مواد سفید کننده برای شستشوی فرش یا ریشه آن استفاده شود، چرا که این مواد باعث پوسیدگی زود هنگام فرش خواهد شد.
_ از قراردادن فرش دستباف در زیر نور مستقیم خورشید مثلا کنار پنجره خودداری شود، در صورت لزوم می توان از رو فرشی برای محافظت فرش استفاده کرد و بهتر است که هر دو تا سه ماه یکبار برای جلوگیری از دو رنگی فرش آن را سروته کرد.
_ نظافت فرش از نظر گرد و خاک و آشغال کنترل شده و در صورت لزوم با استفاده از جاروبرقی ساده(بدون برس) آن را جارو کنید. توجه کنید هر قد فرش کمتر جارو شود، عمر آن بیشتر خواهد بود بنابراین فقط در مواقع لزوم این کار انجام شود.
_ با استفاده از جاروی برقی برس دار و یا جاروی دستی، سطح فرش را جارو بزنید، دقت شود در صورت استفاده از جاروی برقی برس دار از استفاده آن در قسمت ریشه ها خودداری شود، چراکه ممکن است ریشه درون برس جارو گیر کرده و باعث صدمه دیدن ریشهها شود. آخرین مرحله جاروکشی در جهت خواب فرش باشد تا پرزهای فرش مرتب شده و نقوش وضوح خود را بدست آورند.
_ هر دو یا سه سال، فرش خود را کنترل و در صورت نیاز آن را بشویید. دقت شود هر قدر میزان شستشوی فرش کمتر باشد عمر فرش بیشتر خواهد شد و بنابراین فقط در مواقع لزوم فرش را بشویید، در صورت تمایل می توانید با استفاده از شامپوی مخصوص فرش البته با نامهای معتبر و دارای پروانه ساخت استفاده کنید.
_ بهتر است برای شستشوی خانگی از جاروهای برقی مخصوص که دارای قدرت کشندگی مواد خشک و مرطوب است استفاده کنید تا رطوبت درون فرش باقی نماند، پس از شستن فرش لازم است که حداقل به مدت دو ساعت پنجرهها باز گذاشته شود تا فرش کاملا خشک شود.
_ اگر سطح فرش در اثر آلودگی هوا سیاه و کثیف شده بجای شستشوی کامل می توان مقدار کمی شامپو فرش را در یک ظرف آب ریخته با دست خوب به هم زده تا کف کند.
_ همچنین با استفاده از کیسه برنج از جنس pp سفید فقط کف روی ظرف را برداشته و با آن سطح فرش را از سمت بالا به طرف پایین (در جهت خواب فرش) چند بار روشویی شود.
_ باید با استفاده از پارچه سفید مرطوب (در جهت خواب فرش) ماده شوینده از سطح فرش پاک شود همچنین باید مراقب بود آب و مواد شوینده به مغز فرش نفوذ نکند و حتما کامل خشک شود./خراسان نیوز
دانستنیهای مفید فرش(● چه فرشی برای چه جور جایی. ماشینی بخریم یا دستباف. چگونه عمر فرش را افزای
● چه فرشی برای چه جور جایی؟
● ماشینی بخریم یا دستباف؟
● چگونه عمر فرش را افزایش دهیم؟
برای کسب اطلاعات در مورد مطالب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید
مهم و جالب
فرش در خانه اکثر ایرانی ها یکی از وسایل ضروری خانه به حساب می آید. اگر شما قصد خرید فرش برای منزلتان را دارید پیشنهاد می کنیم ابتدا این مطلب را بخوانید تا درنهایت با وجود تنوع بسیار طراحی و نقشه فرش در بازار دچار سردرگمی نشوید...
فرش های دستباف در ایران در سه قالب اصلی بافته می شوند: ترنج، خشتی و افشان که در این میان لچک ترنج از طرفداران بیشتری برخوردار بوده است. در واقع می توان گفت فرش هایی که در اکثر خانه های ایرانیان دیده می شود با حاشیه ای پهن در اطراف و طرحی بیضی یا دایره در میان، طرح ترنج است که مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. این نوع طرح از معماری ساختمان های سده آخر دوره اشکانیان الهام گرفته شده است و نمادی از حیاط ساختمان های آن دوره است. لچک های فرش باغچه های سبزی کاری خانه ها و بیضی وسط حوض حیاط است.
در طرح افشان، لچک و ترنج حذف شده و با حفظ همان حاشیه کناری در وسط فرش طرح گل و ساقه و برگ دیده می شود. در طرح خشتی نیز تمام سطوح داخلی به مستطیل های مساوی تقسیم شده و در داخل هریک نقشه ای بافته شده است. هرچه طرح درون خشت ها تکراری نباشند نشانه مرغوبیت نقشه است. در کنار این فرش ها طرح های دیگری نیز وجود دارد که در شهرهای دیگر ایران بافته می شوند و از آن جمله می توان به گبه، فرش های ترکمن و ... اشاره کرد.
● چه فرشی برای چه جور جایی؟
پیش از آنکه برای خرید فرش اقدام کنید لازم است به برخی نکات نظیر نوع کفپوش خانه، وسعت محیط، میزان نورگیری، رنگ دیوارها و روکش مبلمان ها و پرده ها، میزان تردد در محیط و سبک فضای خانه دقت کنید. این نکات شما را در این زمینه راهنمایی می کند:
▪ برای فضاهایی با وسعت کم، فرشی با ترکیب روشن انتخاب کنید. در ضمن طرح افشان برای این نوع فضاها مناسب تر است ولی هرگز طرح خشتی انتخاب نکنید چون فضا را بیشتر کوچک نشان می دهد.
▪ اگر اتاق شما به اندازه کافی نورگیر نیست، فرش با ترکیب رنگی روشن انتخاب کنید. هر چه فرش روشن تر باشد فضا نورانی تر به نظر می رسد.
▪ به هنگام انتخاب رنگ فرش به پالت رنگی موجود در فضا شامل رنگ دیوارها، پارچه روکش مبلمان، پرده ها و حتی رنگ چوب لوازم و از همه مهم تر رنگ کفپوش توجه کنید. اگر در فضای مدنظر شما، دیوار، کفپوش یا مبلمان طرح دار وجود دارد، فرشی با طرح های خلوت انتخاب کنید تا تعادل طرح و نقش در کف محیط حفظ شود. گبه به لحاظ سبک طراحی بهترین انتخاب برای محیط های رنگی و شلوغ است.
▪ برای فضاهای پر رفت وآمد مثل اتاق نشیمن یا ورودی خانه، فرش های روشن با بافت ظریف یا به اصطلاح رج بالا مناسب نیست. این گونه فرش ها در این مکان ها در معرض آسیب دیدگی بیشتری قرار می گیرند.
▪ قبل از خرید فرش به سنتی یا مدرن بودند خانه خود نیز توجه کنید. مثلا اگر خانه شما کفپوش پارکت دارد، گبه روی آن زیباتر می شود اما برای فضاهای سنتی تر، طرح لچک ترنج مناسب تر است.
● ماشینی بخریم یا دستباف؟
اگر توجه کرده باشید اکثر پدرها و مادرهای ما در خانه هایشان فرش دستباف دارند و آن را بسیار با ارزش تر از فرش ماشینی قلمداد می کنند. گر چه هم اکنون فرش های ماشینی بسیار زیبایی وارد بازار شده است و به دلیل ارزانی آن نسبت به فرش دستباف بسیار مورد استقبال قرار گرفته اما باید به این نکته اشاره کنیم که فرش دستباف مزایای بسیاری در مقایسه با فرش ماشینی دارد و بهای بیشتر پرداخت کردن برای آن از نظر بسیاری از افراد به صرفه تر است. در اینجا برخی مشخصات این دو نوع فرش را با هم مقایسه می کنیم:
▪ فرش های دستباف از دور و نزدیک جلوه بسیار خوبی دارند اما فرش های ماشینی تنها از دور جلوه دارند و از نزدیک چندان مرغوب به نظر نمی رسند.
▪ گذشت زمان رنگ های فرش دستباف را جلا می دهد اما از جلوه فرش ماشینی می کاهد.
▪ فرش دستباف در زمستان گرم و در تابستان سرد است اما فرش ماشینی به دلیل آنکه از مواد پلاستیکی تهیه شده است، این خاصیت را ندارد.
▪ فرش دستباف اگر تمیز نگه داشته شود هیچ گونه مشکلی برای سلامت فرد ایجاد نمی کند اما فرش ماشینی دارای پرزهای پلاستیکی است که در پی عبور و مرور حالت کهربایی به خود گرفته و در هوا معلق می شود و در مواردی باعث بروز حساسیت های تنفسی می شود.
▪ فرش ماشینی به مرور زمان ارزش خود را از دست می دهد ولی فرش دستباف به مرور زمان ارزش پیدا می کند.
● چگونه عمر فرش را افزایش دهیم؟
مانند هر شی دیگری فرش نیز نیاز به نگهداری دارد. با رعایت برخی نکات می توانید طول عمر فرش خود را افزایش داده و برای مدت بیشتری آن را نو نگاه دارید:
۱) اجازه ندهید نور مستقیم خورشید روی فرش بتابد.
۲) فرش را در نزدیکی منابع حرارتی و آتش زا قرار ندهید.
۳) برای جابه جا کردن فرش آن را رول کنید و هرگز اقدام به تا کردن فرش ننمایید چون سبب شکسته شدن آن می شود.
۴) فرش را در مکان های مرطوب قرار ندهید زیرا رطوبت باعث پوسیدگی فرش می شود.
۵) وسایل سنگین نظیر مبلمان و کمد را روی فرش قرار ندهید زیرا سبب فشردگی الیاف در یک نقطه می شود و در صورت اجبار به این کار، هر چند وقت یکبار نیز جای وسایلی که روی فرش گذاشته اید را تغییر دهید.
۶) هفته ای یکبار فرش را با جاروبرقی تمیز کنید.
۷) اگر روی فرش لکه ای افتاد فورا آن را تمیز کنید. اگر لکه روی فرش باقی بماند پاک کردن آن سخت می شود و نمای فرش را تار و تیره می کند.
۸) هر چند وقت یک بار فرش را سر و ته کنید تا در معرض سایش قرار نگیرد.
۹) فرش را در زیر درها به گونه ای پهن کنید که در تماس مداوم با آن نباشد.
۱۰) شستن فرش را به شرکت های معتبر قالیشویی بسپارید و از شستن آن در خانه حذر کنید.
۱۱) اگر فرش را روی سرامیک یا موزاییک پهن کرده اید و این امر سبب حرکت فرش می شود می توانید از چسب های مخصوص فرش یا همان ترمز فرش یا آسترهای اسفنج مانند استفاده کنید.
دانستنیهای مفید فرش(پرز خوابیده فرش . درخشان کردن فرش)
پرز خوابیده فرش
درخشان کردن فرش
پوشاندن اثر سوختگی روی فرش یا موکت
برای کسب اطلاعات در مورد مط
پرز خوابیده فرش:
اگر پایه وسایل سنگین مانند مبل، بوفه، صندلی و نظیر آن باعث خوابانده شدن پرز فرش یا موکت شده، میتوانید با استفاده از یک اتو بخار آن را دوباره به حالت اولیه خود برگردانید. اتو را روشن کنید و همین که بخار زیادی در آن جمع شد اتو را روی قسمت موردنظر قرار دهید. البته توجه داشته باشید کف اتو با فرش یا موکت تماس پیدا نکند، بلکه باید اتو را قدری بالاتر از سطح فرش نگهدارید. سپس محکم برس بزنید.
- درخشان کردن فرش:
معمولاً خانمها به دید و بازدیدها توجه خاصی دارند و علاقهمندند که فرشهایشان جوله خاصی داشته باشد، برای این کار مقدار زیادی نشاسته ذرت روی فرش بپاشید، بگذارید یک ساعت بماند، سپس با جاروبرقی آن را جارو کنید، اثر فوقالعادهای دارد.
- پوشاندن اثر سوختگی روی فرش یا موکت:
اگر محلی از فرش یا موکت در اثر افتادن آتش سیگار سوخته است، میتوانید به وسیله یک ریشتراش یا موچین، مقداری پرز یا فرش از قسمت سالم فرش جدا کنید و آن را متناسب با قسمت سوخته نمائید. مقداری چسب (از نوع چسبهائی که بهتدریج سفت میشوند مانند چسب سیمان و غیره) به قسمت سوخته شده بزنید و پرزها را بر روی آن گذاشته و فشار دهید. سپس روی آن یک کتاب سنگین بگذارید. در مورد موکت هم به همین ترتیب عمل نمائید.
ویا با استفاده از خدمات ما فرشتان را مثل روز اول ترمیم کنید
الب فوق لطفا به ادامه مطالب بروید
جستجو
آخرين مطالب
-
روش از بین بردن لکه ها از روی فرش
1395/06/26 -
فرش فارس
1395/06/26 -
مشترکین ما
1399/06/26 -
قیمت انواع فرش
1393/05/19 -
تلفنهای تماس
1400/04/24 -
دانستنیهای مفید فرش(طبقه بندي فرش ها)
1393/04/21 -
دانستنیهای مفید فرش(تاريخچه فرشبافي)
1393/04/21 -
دانستنیهای مفید فرش(واژگان فرش)
1393/04/21 -
-
-
دانستنیهای مفید فرش(اتاق زیگموند فروید)
1393/04/21 -
-
-
-
-
-
نحوه شستن فرشها در کارخانه قالیشویی فرهی
1389/04/14 -
درباره قالیشویی و رفوگری مجاز فرهی
1398/03/16 -
نمونه هایی از فرشهای شسته
1398/03/08 -
قالیشویی فرهی شعبه نیاوران
1389/12/04 -
شبانه روزی
1389/11/22 -
شستشوي تخصصي انواع فرشهاي خارجي
1388/09/29 -
شستشوي تخصصي انواع فرش دستبافت
1388/09/29 -
رفوي انواع فرش
1388/09/29 -
شستشوي مبلمان
1388/09/29 -
-
پیوندهای روزانه
امکانات سايت
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
خبرنامه وب سایت:
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 24
بازدید ماه : 71
بازدید کل : 17486
تعداد مطالب : 26
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1
1